A május a gyerekeké!

Csak egyetlen hónap van az évben, amely Anyák Napjával kezdődik, és a Gyereknappal végződik és erre mindenki azonnal rá tudja vágni, hogy ez a MÁJUS! Ez a május most különleges a Magyar Színház életében is, mert ebben a hónapban nálunk mindenben a gyerekek a főszereplők a színpadon és a nézőtéren is.

Az anyáké pedig az a boldogság, hogy láthatják a gyereküket boldognak. Akár a színpadon, akár a nézőtéren.  Egyrészt  sokszor találkozunk a színházban azokkal az anyákkal, akik a büfében, az öltözőben, a folyosókon várják színpadon szereplő gyereküket. Büszkék rá. Másrészt a nézőtéren sokszor látunk a mamájuk kezébe csimpaszkodó kissrácokat, a sorok között a helyükre igyekvő soktagú családokat. Családdal együtt színházba menni, közösen örülni a közös élménynek, együtt tapsolni, izgulni, összenevetni, könyökkel oldalba bökni egymást, sokatmondóan összenézni – ilyenek miatt éri meg szülőnek és gyereknek egymás mellett ülni a színházban.

Akik csak egyszer is próbálták, jól tudják. Ezek az emlékek örökre szólnak.  Ez a május – ami most a Magyar Színházba várja a családokat – ilyen lesz.

Minden korosztály megtalálja az örömét a színpadon.  A legkisebbeket Tündér Míra várja, a nagyobbakat Harisnyás Pippi és Rumini, a komolyabb srácokat a Valahol Európában és a Muzsika hangja. Zenés is, szerelmes is, komoly is, történelmi is. Napokig lehet róla otthon beszélgetni és visszaidézni a jeleneteket. Sőt, együtt énekelni is lehet, hiszen a mostani gyerekek szülei majdnem biztosan látták már a Valahol Európában-t és a Muzsika hangját – filmen – legalább tízszer, de színházban is legalább kétszer. Ők aztán biztosan tudják, miért jönnek el sokadszor is megnézni, most már a saját gyerekükkel. Vagy unokájukkal, mert az is lehetséges. Ha már Anyák Napja is van, jusson az örökké dolgozó anyának egy kis szünet. Dőljön hátra a nyugágyban egy kicsit, süsse nap és legyen nyugodt, mert a gyereke a lehető legjobban érzi magát a színházban.

Ha pedig mégis együtt akar lenni az egész család, akkor használja ki a május 26-i Gyerekfesztivált a Magyarban, amikor a színházi előadások mellé még extra szórakozást is be lehet gyűjteni. Mindent, amit csak egy színház adhat. A színház pedig mindent adhat, ami jó.