ÁLTALÁNOS ISKOLAI PEDAGÓGUSOK, FIGYELEM! Indul a Lázár Ervin Program

Tisztelt Pedagógus Kolléga!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Pesti Magyar Színház csatlakozott a kormány által kezdeményezett Lázár Ervin Programhoz, amelynek célja, hogy szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden 1-8. évfolyamon tanuló általános iskolai diák tanévenként egyszer térítésmentesen juthasson színházi élményhez.

A Program első szakasza a tesztelés időszaka, 2019 tavasza. A Pesti Magyar Színház azt a feladatot kapta, hogy már májusban kínáljon olyan gyermek- és ifjúsági előadásokat, amelyeket az ország bármely iskolájából regisztrált csoportok térítésmentesen nézhetnek meg. Feladatunk, hogy modelláljuk a Lázár Ervin Program működését, az abban rejlő nehézségeket, valamint a kezdeményezés hatékonyságát.

Az EMMI Kulturális Államtitkársága kiemelten fontosnak tartja, hogy az általános iskolás diákok komplett kulturális kirándulás keretében gazdagodhassanak életre szóló élményekkel. A Lázár Ervin Program egyedülálló lehetőség a kulturális esélyegyenlőség megteremtésére!

A Magyar Színház, korosztályi besorolás szerint, májusban az alábbi három előadását kínálja térítésmentesen a Programban:

1-6. osztályosoknak ajánlunk a Tündér Lala című zenés mesejátékot. Az előadás időpontja: május 24-én, 11.00 óra

5-8. osztályosoknak ajánlunk az Időfutár című zenés időutazást. Az előadás időpontja: május 17-én, 15.00 óra

7-8. osztályosoknak ajánlunk a SunCity – a Holnap Tali!-musicalt. Az előadás időpontja: május 10-én, 15.00 óra

 

Jelentkezésüket 2019. április 26-án 12.00 óráig várjuk!

 

A színház központilag finanszírozott formában az alábbi térítésmentes utazási lehetőségeket ajánlja a tesztprogramhoz.

 • budapesti csoportok részére – abban az esetben, ha nem rendelkeznek BKK bérlettel – a BKK napijegyek költségét a színház átvállalja.
  Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a kedvezményes csoportos tanulójegy 24 órán át érvényes, annak áráról, használatáról a BKK honlapján olvashat.
 • vidéki csoportok részére, ha igénybe veszik a MÁV-START 10 fő fölötti, 50%-os csoportkedvezményét (a csoportos utazási kedvezményről részletesebben itt tájékozódhat), akkor az 50%-os vonatjegyek költségét a színház átvállalja. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a vasúti utazás igénybevételével érkező diákcsoportok kedvezményes BKK napijegy vásárlására is jogosultak budapesti közlekedésükhöz, amelynek költségét a színház átvállalja. A jegy 24 órán át érvényes, annak áráról, használatáról a BKK honlapján olvashat.
 • menetrend szerinti vagy bérelt autóbusszal érkező vidéki csoportok részére csak a tesztprogram idejére egyedi esetekben, előzetes elbírálás alapján az utazás költségét a színház átvállalhatja
 • agglomerációból – BKK járattal – érkező csoportok részére Budapest közigazgatási határáig a BKK napijegy költségét, valamint a közigazgatási határon túl a kiegészítő jegy költségét a színház átvállalja. (A kedvezményes BKK napijegyre vonatkozó információt ld. budapesti csoportok)

 

Kultúrcsomag – programajánló vidéki csoportok részére

Töltsön el egy egész napot osztályával a fővárosban!

Ha csoportja részére a színházi előadást múzeumlátogatással kapcsolja össze, a MÁV-START járataival térítésmentesen utazhatnak – 1502/2017. (VIII. 11). kormányrendelet alapján.

Ez esetben a múzeumi belépőt és a múzeumpedagógia foglalkozás költségét a Színház átvállalja. Kösse össze a színházi élményt múzeumlátogatással!

A kulturális kiránduláshoz a Pesti Magyar Színház partnerei a következő múzeumok:

 • Budapesti Történeti Múzeum
 • Hadtörténeti Intézet és Múzeum
 • Iparművészeti Múzeum – Ráth György-villa
 • Magyar Mezőgazdasági Múzeum
 • Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum
 • Magyar Nemzeti Galéria
 • Magyar Nemzeti Múzeum
 • Néprajzi Múzeum
 • Országház
 • Petőfi Irodalmi Múzeum
 • Szabadtéri Néprajzi Múzeum
 • Szépművészeti Múzeum

Jelentkezzen mielőbb a tesztprogram keretében megvalósuló előadásainkra, hiszen túljelentkezés esetén kizárólag a beérkezés sorrendjét vehetjük figyelembe!

A Lázár Ervin Programra itt lehetett jelentkezni.

Lázár Ervin Program – letölthető dokumentumok

További felvilágosítás kérhető: lep@mszinhaz.hu

Köszönjük, hogy iskolájával elsők között vesz részt a Lázár Ervin Programon. Teszteljük együtt, hová kerüljenek a hangsúlyok, mire kell különösen figyelnünk a gördülékeny lebonyolítás érdekében.

Szeretettel várjuk Önöket, kellemes színházi élményt kívánunk!

 

Dr. Zalán János, PhD, DLA
igazgató, Pesti Magyar Színház

 

Budapest, 2019. április 11.