Andersen, avagy a mesék meséje

andersen_plakat_ny-250Balázs Ágnes
ANDERSEN
avagy a mesék meséje
– zenés játék két részben felnőtteknek és gyerekeknek –

Bemutató: 2004. december 3.
Az előadás időtartama 2 óra 30 perc (egy szünettel).

Szereplők:

Andersen RANCSÓ DEZSŐ
Gerda SOLTÉSZ BÖZSE
HOLECSKÓ ORSOLYA
Lina kisasszony SZŰCS KINGA / LOSONCZI KATA
Házmester SIPOS IMRE
Ole, mesemanó BEDE-FAZEKAS SZABOLCS
                           Zsófi, rongybaba MOÓR MARIANNA
      Ólomkatona TÓTH SÁNDOR
Táncosnő AUKSZ ÉVA

Zeneszerző: BALÁZS ÁGNES

Díszlet: KOVÁCS YVETTE ALIDA
Jelmez: SCHAFFER JUDIT
Zenei vezető és hangszerelés: FEKETE MARI
Koreográfus: GESZLER GYÖRGY
Rendezőasszisztens: TRIMMEL ÁKOS, LÉVAI ÁGNES

Rendező:
IGLÓDI ISTVÁN

Az előadás időtartama 2 óra 25 perc (egy szünettel).

Képek a galériában!

 

Nincsen olyan felnőtt és gyermek, aki ne ismerné H. Ch. Andersen meséit, de talán kevesen tudják, hogy a nagy í­ró élete önmagában is egy varázslatos mese volt. Világhí­rű ember szeretett volna lenni, szí­nészként, majd szí­npadi szerzőként akarta meghódí­tani a nagyközönséget, a siker azonban olyan területen köszöntött rá, amire maga sem számí­tott. A mesék hozták el számára a halhatatlanságot, egyéb művei ma már elhalványulnak azok mellett.

A zenés játék történetének középpontjában egy árva kislány, Gerda áll, aki a véletlen folytán vetődik Andersen szegényes pincelakásába. Andersen megelevenedett bábfigurái − az Ólomkatona, a Táncosnő, Zsófi rongybaba és Ole manó − egy különleges küldetés teljesí­tésére kérik fel a kislányt: meg kell ölelnie a Hókirálynőt, hogy feloldódhasson a jég az emberek szí­véről, és egy boldogabb, szeretetteljesebb világ köszöntsön ránk. A “titkos összeesküvők” alaposan felkavarják az í­ró életét, ráadásul megjelenik Lina kisasszony is, a fiatal szí­nészjelölt, s Andersen szí­vét rabul ejti a szerelem.

Hol kezdődik a mese, és hol ér véget a valóság, már nem tudja senki, a történet megállíthatatlanul hömpölyög a nagy találkozás felé. Közeledik a karácsony, amikor Gerdának meg kell ölelnie a Hókirálynőt.