Az év bemutatója – útjára indul A muzsika hangja

muzsika_hangja_indul_hirÓriási érdeklődés mellett teltházas hármas premierrel és a jótékonyságra hangsúlyt fektető főpróbával 2015. november 27-én útjára indul A muzsika hangja, az év bemutatója a Pesti Magyar Színház nagyszínpadán.

Az előadást a szuperprodukciókat meghatározó előkészületek jellemezték. A színház zenei vezetője, Fekete Mária többfordulós castinggal választotta ki a felnőtt énekeseket és gyermekszereplőket – az énekek betanítása fél évvel a bemutató előtt megkezdődött. Az előadásban a társulat tagjai és a Pesti Magyar Színiakadémia növendékei mellett szerepet vállalt Andrádi Zsanett, Csengeri Attila, Endrődi Ágnes, Fonyó Barbara, Geszthy Veronika, Hűvösvölgyi Ildikó, Mahó Andrea, Sáfár Mónika és Wégner Judit. A gyermekszereplők között a TV2 Az ének iskolája diákjai, Kornis Anna és Nagy Juli, valamint Bauer Gergő, Ember Léna, Mayer Szonja és Szirtes Marcell is látható.

A színpadi változat megőrizte az Oscar-díjas film értékeit: “Erre az előadásra érdemes volt várni! Igaz, jó és szép előadás lesz, izgalommal, szerelemmel, humorral és csodálatos közkedvelt dalokkal fűszerezve” – árulta el a rendező, Eperjes Károly.

Az előadás diadalútja már a főpróbán elkezdődik, hiszen a pótszékek is megtelnek érdeklődőkkel. A színház meghívására hétgyermekes családok vesznek részt a csütörtöki főpróbán, annak apropóján, hogy a legendás darabban is hét gyermeke van a főszereplő Trapp kapitánynak. Ugyancsak a színház vendégeként 250 állami gondozott gyermek is megtekinti az előadást, hiszen Zalán János direktor számára rendkívül fontos, hogy minden gyermek részesülhessen a kultúrából.

A monumentális díszletet Szabolcs János, a jelmezeket Rátkai Erzsébet, a koreográfiát Bartha László készítette. A világítás Suskovics Péter, a hang Mohai György és Kerekes András munkája.

A muzsika hangja hármas szereposztásban 2015. november 27-től látható a Pesti Magyar Színház nagyszínpadán.