BEMUTATÓ ELŐADÁSAINK A 2022/2023-AS ÉVADBAN

A Pesti Magyar Színház – Ifjúsági- és Családi Színház – a 2022/2023-as évadban ünnepli 185 éves jubileumát, aminek keretében több olyan program indul el, amelyek még különlegesebbé és egyedibbé teszik az ünnepi évadot.

ELŐADÁSOK:

MADAGASZKÁR, ZENÉS KALANDTÚRA

– MUSICAL KÉT RÉSZBEN-

A Dreamworks Animation Motion Picture azonos című filmje nyomán!

Premier: 2022. november 5-6. 

Az előadás megtekintését 6 éves kortól ajánljuk !

Alex, az oroszlán és állatkerti barátai nagy kalamajkába keverednek, amikor Marty, a zebra, a pingvinek segítségével megszökik a New York-i Central Park állatkertjéből. Barátaik az első döbbenet után útra kelnek, hogy megkeressék, ám a betondzsungelben mászkáló víziló, oroszlán és zsiráf nem kevés feltűnést keltenek. A kaland azonban tovább bonyolódik, amikor a kis csapat dobozokba zárva egy hajóra kerül, amelynek úti célja a nagy és vad Afrika. A cselszövő pingvinek azonban megrongálják a hajót, és hőseink Madagaszkár egzotikus szigetének partján találják magukat. A New York-i aszfaltbetyároknak most rá kell jönniük, miképpen maradhatnak életben a vadonban, és fel kell ismerniük az igaz barátság és összetartás valódi erejét. Vajon sikerrel járnak?

TOVÁBBI RÉSZLETEK IDE KATTINTVA!

TÜSKEVÁR

Olt Tamás – Váradi R. Szabolcs

Fekete István azonos című regénye alapján

– CSALÁDI MUSICAL –

Az előadás megtekintését 10 éves kortól ajánljuk.

Az előadás a Nagyszínpadon látható.

Kedves fiatal barátom!

Lehet, hogy Neked a  Tüskevár nem sokat mond. De ha megkérdezed a szüleidet, meg fogsz lepődni, hogy milyen lelkesen mesélnek az ő fiatalkoruk legendás ifjúsági regényéről. Mert a Tüskevár valóban egy egész generáció legkedvesebb története volt, s reméljük, hogy hamarosan Neked is a kedvenceddé válik!

A Pesti Magyar Színház zenés előadásában megismerheted Tutajos és Bütyök, a két fővárosi nyolcadikos csodás nyári kalandjait. A két jó barát először jár vidéken, mégpedig a varázslatos titkokat rejtő Kis-Balaton mellett. Eleinte minden idegen a számukra, de Matula bácsi – aki kicsit olyan, mintha mindannyiunk nagypapája volna – megismerteti őket a táj titkaival, a végtelen nádas különleges állataival és növényeivel, a vidéki élet szépségeivel. De ennél is fontosabb, hogy megtanítja őket a természet szeretetére és tiszteletére. S amikor Tutajos és Bütyök ősszel visszatérnek Budapestre, a suliba – már egészen másként tekintenek a világra, mint addig.

Kedves fiatal barátom! Mi, itt a Pesti Magyar Színházban azt reméljük, hogy Te is másként fogsz tekinteni a világra, miután megnézted a Tüskevár különleges előadását.  

MÁRAI SÁNDOR: AZ IGAZI

SZERELEMJÁTÉK

A színpadi változatot írta: Deres Péter

Az előadás megtekintését 16 éves kortól ajánljuk.

Az előadás a Sinkovits Imre Színpadon látható.

Márai Sándor híres regényének színpadi változata egy metszően pontos szerelmi történet. Péter, a családi hagyományokat ápoló, gazdag nagypolgár végzetesen beleszeret Áldozó Juditba, a faluról felkerült, egészen más szokásokat őrző cselédlányba. Titkos szerelmüket véletlenül felfedezi Péter felesége, Ilona, és a házaspár élete pillanatok alatt felbolydul. Az igazi ennek a három embernek a titkokkal, sejtésekkel, olykor élethazugságokkal teli, egyszerre izgalmas, kalandos és érzékeny, minden mondatában felkavaróan emberi története, amelybe – negyedikként – Lázár, Péter művész barátja is belesodródik. A szerelemről, a hűségről-hűtlenségről, a hozott szokásokról, az együttélés gyönyöreiről és kríziseiről kevés magyar irodalmi alkotás vall olyan megrendítő és sokak számára ismerős módon, mint Márai halhatatlan műve.

Ez a különleges atmoszférájú előadás remek szereposztásban, eredeti látványvilággal, erős vizuális hatásokkal lesz látható a Sinkovits Imre Színpadon.   

PROGRAMOK:

Aprók színháza

„A művész nem a valóságot ábrázolja, hanem azt a látomást, melyet a valóság élménye kelt az emberi lélekben. Ez a többlet a művészet.”  ~ Márai Sándor

A pillanat, amikor a formák kezdenek értelmet nyerni, amikor a dallamok hallatán mosoly szökik a gyermekek arcára, amikor a bizonytalan mozdulatok egyre biztosabbak és szabadabbak lesznek. Ez az a folyamat, melyet az idő gyors suhanása egy pillanat erejével old meg, pedig a valóságban hosszú hónapok eredménye a biztos lépés. 

Legújabb programunk keretében a legfiatalabb korosztályhoz fordulunk, s őket kívánjuk a művészet erejével egy kalandos utazásra invitálni. 

Művészeink, neves szakemberek és kitűnő partnerek támogatásával indítjuk el a 2022/2023-as évadban az Aprók színházát, ahol oktató, egyben szórakoztató előadásokat kínálunk a legkisebbeknek, pár hónapos kortól egészen 3 éves korig 

A kezdő foglalkozáson először a geometriai alakzatokkal, a látás csodájával ismertetjük meg a picinyeket, majd a dallamok tengerére utazunk, ahol a fülbemászó zenei elemek segítségével fejlesztjük a gyermekek hallását, végül, a harmadik foglalkozáson a tapintás kap főszerepet. 

Az Aprók színháza igazi kikapcsolódás, remek szórakozás lesz babának, mamának, papának egyaránt, miközben a baba játszva sajátít el, illetve gyakorol alapvető készségeket! 

Az előadás időtartama 20 perc, melyet egy 20 perces játék követ.

Helyszín: ÁrtJáró – Pesti Magyar Színház műhelye

 

Gobbi önálló estek

“…beszélni, élni, hinni, álmodni….~ Gobbi Hilda

Közös élmények, finom borok, ínycsiklandozó gasztronómiai utazás, felszabadult nevetés…, mindezeket a színház művészi erejének átadásával. 

Újonnan induló gasztroszínházi programunk keretében a színház és a gasztronómia kalandos találkozása sajátos kikapcsolódást nyújt nemcsak a művészet kedvelői számára, de azon kedves érdeklődőknek is, akik szeretik érdekes történetek, mókás anekdoták és fülbemászó dallamok közt elkölteni vacsorájukat. 

A Magyar Színház társulatának művészei önálló estek kertében dolgozzák fel kedvenc történetüket, szeretett pillanataikat, szívüknek kedves emlékeiket.

Az önálló esteken fellép többek között: Bede-Fazekas Anna, Pavletits Béla, Lőrincz Nikol és Barsi Márton, Réthy Zsazsa…

Az estek időtartama 60 – 80 perc.

A színház Igazgatósága a változtatás jogát fenntartja!