Béres Ilona Budapest díszpolgára lett

A Fővárosi Közgyűlés 2019. március 27-én döntött arról, hogy Béres Ilonának a Budapest Díszpolgára címet adományozza, így mostantól megilleti ez a cím is. Miképpen megilletné az Örök Színház Örök Nagyasszonya díj, ha lenne ilyen, de tudjuk, hogy ha megkapná, az ünnepélyes díjátadón odakacsintana az őt jól ismerő barátokra, hogy “mi van? itt csak a nagyasszonyokat díjazzák, a bohócokról nem esik szó?” Béres Ilona minden porcikájában színésznő, nem csak díva hanem clown is.

Nagy életismeretét pokoli humorérzékkel viseli el.
Minden színpadon és filmen eltöltött pillanatában mindig megmutatta az élet színét és fonákját egyszerre, hiszen bőven volt része benne. Hatalmas karrier az övé, amelynek minden percében munka van. Soha semmit nem bízott a természet adta bámulatos adottságaira. Mindig mindenért megdolgozott, és mivel a színház nem magányos műfaj, a kőkemény munkát könyörtelenül elvárta a partnereitől is.
Most az ő végtelenségig munkára sarkallt szervezete befékezett és pihenésre ítélte. Béres Ilona ezért a tőle megszokott ezer százalékkal pihen és gyógyul.
Ehhez kívánunk neki rengeteg türelmet, erőt és gratulálunk szívből, mert bár tudjuk, hogy Béres Ilona Budapesté és mindenkié, de kicsit azért a miénk, a Magyar Színházé. Ahová már tűkön ülve várjuk vissza.