Chioggiai csetepaté bemutató

Következő előadás: január 21. (csütörtök) este 7 óra

További előadás: február 14. (vasárnap) 15 óra

Október 16-án a komédia nagymestere, Carlo Goldoni pompás vígjátékát mutatja be a Pesti Magyar Színház. A Chioggiai csetepatéban egy kis halászfalu terecskéjén csipkeverő lányok-asszonyok ugranak egymásnak, mire nemsokára a halászatból hazaérkező férfiak is bekapcsolódnak a veszekedésbe. De vajon helyreállhat-e a béke, megenyhülnek-e a haragvó lelkek? Az előadás végére kiderül!

“Semmi sem érdekel jobban, mint az emberi szív – idézi a szerző szavait Kéri Kitty, az előadás rendezője. – Izgalmas látni, ahogyan egy nevetséges gesztus, egy szelet sült tök elfogadása miatt hogyan feszülnek egymásnak az indulatok, hogyan fakadnak fel vélt és valós sérelmek, szakítanak szerelmesek. Az ehhez vezető szélsőséges lelki folyamatok ábrázolása nagyon jó lehetőséget kínál a színészeknek. A kirekesztettség, féltékenység, ármánykodás vagy rosszindulat mindenhol megtalálható a világban. Ennek ellenére – akárcsak Goldoni – én is hiszek abban, hogy az ember képes a változásra, nevelhető, és sok-sok bonyodalom után egyszer csak minden jóra fordul” – vallja Kéri Kitty rendező.

Zalán János direktor és a Pesti Magyar Színház alkotói számára fontos a felelősségteljes társadalmi szerepvállalás, ezért októberben, a mellrák elleni küzdelem hónapjában a színház is csatlakozni szeretne a maga eszközeivel a világméretű akcióhoz. Október 17-én, szombaton, a Chioggiai csetepaté című előadás után a vígjáték női szereplői a nézői fogadótérben hívják fel a figyelmet a szűrés fontosságára, feltűzik a rózsaszín szalagot, és aláírásukkal fejezik ki támogatásukat.

Az előadás szórakoztató köntösben fontos üzenetet közvetít: az együttérzés fontosságát, ezért elsősorban családok és pedagógusok érdeklődésére számítanak az alkotók, és mindazok érdeklődésére, akik egy felfrissült klasszikus darabbal kívánnak kikapcsolódni. A színvonalas díszlet és jelmez Berzsenyi Krisztina munkája, a szellemes koreográfiákat Frank Róbert álmodta meg.

Egy csipetnyi mediterrán nyár a magyar őszben: a Chioggiai csetepaté október 16-ától látható a Pesti Magyar Színházban.

Az előadás a Pesti Magyar Színház és a Soproni Petőfi Színház koprodukciójában készült.

A Chioggiai csetepaté előadás oldala