Dés László klasszikusa 17 év után újra Budapesten

csoportkep_2_web
Fotó: Zsigmond László

Tizenhét év óta nem mutatták be a Valahol Európában Budapesten. Mostantól egyszerre látható három Dés-musical a fővárosban. Két klasszikus, és egy klasszikusnak ígérkező. Mindazok, akik már látták A dzsungel könyvét, sőt fel is nőttek rajta, és mostanában állnak sorba A Pál utcai fiúkért, azok december 2-től végre megnézhetik a legendás VALAHOL EURÓPÁBAN-t a Magyar Színházban.

Főbb szerepekben: Mahó Andrea, Reviczky Gábor, Pavletits Béla, Ágoston Péter, Bede-Fazekas Szabolcs, Bősz Mirkó és Vida Bálint

Rendező: Nagy Viktor


“Ez egy sötét történet, hisz mindkét felvonása halállal végződik, mégis ott van benne a jó, a katarzis felemelő érzése, mert a zene feloldja a konfliktusokat, és enyhíti a fájdalmat – mondja Nagy Viktor, a darab rendezője. „Az én olvasatomban Simon Péter, a karmester Don Quijote-szerű figura, aki önfeláldozó tettével hívja fel a figyelmet az elembertelenedő, kizökkent világra, és hozza el a megváltást védencei számára. Rendezői ars poeticám szerint nem a történelem átírt és újraértelmezett lapjai az érdekesek, hanem az, hogyan képesek az emberek átélni mindezt. Az emberséget keresem a történetekben.”