Első Családi nap a színházban – beszámoló és galéria

Családi napok programsorozat indult a Magyar Színházban abból az alkalomból, hogy 2018 a Családok Éve. A kapcsolódás természetes, hiszen a Magyar Színház eddig is a családok színháza volt, az előadások és a kísérő programok többsége egyszerre szolgálja a teljes család színvonalas szórakoztatását.


Március 25-én vasárnap tartotta a Magyar Színház az első Családi napot

Akik a délelőtti Tótágas történetek gyerekelőadást nézték meg, előadás után a színházban maradhattak a Családi JátszóTéren – amely színházpedagógiai foglalkozás volt, családi szerepekre hangolva. Akiknek meg a délutáni A muzsika hangjára szólt a színházjegyük, tudták, hogy érdemes korábban érkezniük, mert az előadás előtt számos külön programon vehettek részt. Megismerhették Magony Enikő zenei korrepetitort és színpadon fellépő, színházban dolgozó családját. Mindeközben a Nagyszínpadon Fekete Mária zenekar vezető mutatta be munkatársait és a zenekart, előadás után pedig a nézők találkozhattak A muzsika hangja szereplőivel.

A Családi nap legszebb pillanatai:

További képek a galériában

A Magyar Színház évek óta következetesen akadálymentesíti előadásait, így lehetőséget biztosítva az integrált színházi élményre. Az első Családi napon egy hallássérült család is érkezett a színházba. Ők Vörös Zsolt jelnyelvi tolmács kíséretében vettek részt a programokon és nézték meg a z előadást, így a nézők és a velük érkező gyerekek is felismerhették, milyen jelentős szerepe van az akadálymentesítésnek a színházban, és azt, hogy akár a zenét is tolmácsolni lehet a hallássérültek számára.

A Magyar Színház ezen a tavaszon és a következő évadban is havonta egyszer Családi napot tart a közönségnek. Az esemény programja a színház honlapján megtalálható.

Következő Családi napok:

Április 29. A Családi nap A Békakirály, a Tótágas történetek, és A muzsika hangja előadás köré szerveződik majd.

Május 26. Családi nap és Gyerekfesztivál – lesz varázskulissza és tündérreptetés, műsoron lévő és tervezett gyermekelőadásaink tematikájában.