Gratulálunk a Pesti Magyar Színház díjazottjainak!

Pénteken átadták a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Film- és Tévékritikus Szakosztályának és a Magyar Filmművészek Szövetsége Filmkritikus Szakosztályának díjait.
Büszkék vagyunk arra, hogy a Pesti Magyar Színház színészei is elismerésben részesültek: Gáspár Tibor kapta a legjobb férfi epizódszerep díját az Anyám és más futóbolondok a családból című filmben nyújtott alakításáért, a Liza a rókatündér pedig, amelyben Balsai Móni és Bede-Fazekas Szabolcs főszerepet, Dániel Vali, Szűcs Sándor, Rancsó Dezső és Losonczi Kata epizódszerepet játszik, a legjobb első film díját nyerte el.

Íme a díjazottak teljes listája:

A legjobb női epizódalakítás díját Börcsök Enikő kapta a Szerdai gyerek című filmért. A legjobb női főszerepért Básti Julit díjazták az Anyám és más futóbolondok a családból című filmben nyújtott alakításáért. A legjobb férfi epizódalakítás díját Gáspár Tibornak ítélték az Anyám és más futóbolon­dok a családból című filmben játszott szerepéért. A legjobb férfi főszerep díját Röhrig Géza kapta a Saul fia című filmben nyújtott alakításáért. A legjobb hangmérnöknek Zányi Tamást választották a Saul fia című filmért. A legjobb forgatókönyv díját Fekete Ibolya kapta az Anyám és más futóbolondok a családból című filmért. Operatőri díjban részesült Erdély Mátyás a Saul fia című film fényképezéséért. A legjobb első film díját a Liza, a rókatündér című filmnek ítélték, amelynek rendezője Ujj Mészáros Károly. Különdíjat kapott a Szerdai gyerek című film. A legjobb rendezőnek Nemes Jeles Lászlót választották a Saul fia című filmért. A filmkritikusok a B. Nagy László-díjat szintén a Saul fia című filmnek ítélték.

Minden alkotónak szívből gratulálunk!