Hot Club of Hungary

Hot Club of HungaryHot Club of Hungary

A Hot Club of Hungary a legendás Hot Club de France zenekar nyomán Magyarországon egyedülálló stílusban játssza az úgynevezett manouche swinget. Repertoárjukban a swingkorszak nagy sztenderdjei és világslágerek éppúgy megtalálhatók, mint Django Reinhardt és Stéphane Grappelli, illetve követőik szerzeményei.
A zenekar – nem tudatos időpontválasztás eredményeként – Django Reinhardt halála 50. évfordulóján, 2003-ban alakult. 2004. május 1-jén, az Európai Unióhoz való csatlakozás napján Érden tartották meg első koncertjüket még trió formában. Később az együttes kvartett, majd kvintett formációvá bővült, de az alap mindig a klasszikus trió maradt. Hazai és külföldi koncertek sora következett, valamint Marosi Zoltán (harmonika) és Antal Tibor (hegedű) közreműködésével megjelent a csapat első albuma Hot Club of Hungary címen.
A Magyar Rádió Márványtermében a zenekar nagybőgőse, Flór Noémi születésnapi koncertjén játszottak 2006-ban. 2008-ban megjelent a második lemez Sweet Swings címen, amelyen Fritz József (klarinét) és Korb Attila (pozan) is játszik. Számos európai és hazai fesztiválra kaptak meghívást: felléptek többek között a korzikai I. Django Reinhardt Fesztiválon, a JazzFest Gronaun, a Jazz & Blues Open Wendelsteinen és a Debreceni Jazznapokon.
2010-ben, Django Reinhardt születésének 100. évfordulóján változás állt be az együttes életében: az alap trió szólista frontját Gáspár Pál, a kiváló énekes-bendzsós-gitáros vette át, akit többek között a Lucky Boys Shuffle Band és a Benkó Dixieland Band zenekarokból ismerhet a nagyközönség.

A zenekar tagjai:
Flór Gábor – gitár, szájharmonika
Flór Noémi – nagybőgő
Gáspár Pál – ének, bendzsó, gitár

Videók