Kétmillió ittas vezetőre számítunk a nézőtéren!

HÁY JÁNOS bemutatóra készülünk a Magyar Színházban. Az UTÁNKÉPZÉS ITTAS VEZETŐKNEK gyomor-keserű komédia, amelynek bemutatóját  március 23-án tartjuk. Játsszák: Bede-Fazekas Anna, Benkő Nóra, Csőre Gábor, Haumann Petra, Murányi Tünde, Pataki Szilvia, Pavletits Béla, Rancsó Dezső, Szatmári Attila, Szűcs Sándor, Varga Zoltán, rendezi: Lengyel Ferenc.

Mai, már-már hétköznapi történet olyan emberekről, akiket mindannyian ismerünk. Némelykor mi magunk is ilyen ember vagyunk, bár szeretjük azt hinni, hogy inkább az olyan, aki mellettünk lakik vagy mellettünk ül a színházban.
Végtelenül mulatságos, ha nem hangozna olyan izésen, azt is mondhatná bárki, hogy ez egy bohózat. De nem az. Keserű-komédia, amit végig lehet nevetni és annyi benne a keserű csak, hogy ez tényleg van.
Van ilyen férfi, van ilyen nő, van ilyen helyzet, van ilyen élet.
Ez legalább annyira mulatságos, mint amennyire idegesítő vagy éppen döbbenetes.
Leginkább baromi röhejes.

Videó az UTÁNKÉPZÉS ITTAS VEZETŐKNEK olvasópróbáról:

Háy János visszatérő szerző a Magyarban; Házasságon innen, házasságon túl című műve a Magyar Színház egyik legnagyobb sikere. 2018 tavaszán vadonatúj, Budapesten még nem játszott keserű komédiáját, az Utánképzés ittas vezetőknek című darabjának bemutatója lesz. Vagy mondjunk inkább gyomor-keserű komédiát?!
Az Utánképzés ugyanis olyan emberekről szól, akiknek ittas vezetésért elvették a jogosítványát, és háromnapos csoportterápián kell részt venniük.
A mai magyar társadalom nagyon (vagy óóó, a legkevésbé sem!) jellegzetes alakjai vonulnak fel előttünk: intézetis férfi, olasz-magyar nem-is-annyira-menő csávó, közös képviselő, trendi műkörmös, projektmenedzser, újságíró, munka-alkoholista multis, vendéglátós és persze két pszichológusnő, akik a terápiát vezetik, és akik szintén nem egyszerű figurák. Ismerős arcok, ismerős sorsok és történetek, mégis percről percre meglepik a nézőt!
Egyszerre hihetetlenül szórakoztató és elgondolkodtató kis remekmű ez a darab – abban a két korty ital közötti szünetben, amit úgy hívnak: az Élet.