Magyar Zoltán: Boldoggá tenne, ha meg tudnám újítani a magyar tornát…

magyar-zoltan_elbert-gabor_2016nov28
Fotó: Pesti Magyar Színház

Dr. Magyar Zoltán volt az „Amiről még nem meséltem…” sorozat vendége a Pesti Magyar Színházban. A kétszeres olimpiai bajnok tornász, aki jelenleg a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, és a Magyar Torna Szövetség elnöke is egyben, pályafutásáról, olimpiai győzelmeiről beszélt a színház Sinkovits Imre Színpadán.

 A Nemzet Sportolójával dr. Elbert Gábor (a Pécsi Tudományegyetem tanára, sportvezető, tréner, korábbi sport-szakállamtitkár) beszélgetett, a közönség soraiban pedig ott ült többek között Vígh László, Magyar Zoltán edzője.

 „Az edzőmet gyilkosnak hívtam. Hihetetlenül kemény, és kreatív edzéseket tartott. Eszméletlen mennyiséget edzettünk. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki győzelmeket viszont csak így lehetett megszerezni” – mesélte a Nemzet Sportolója, aki kiemelte: akkor lenne boldog, ha a teljes magyar tornát megtudná újítani. „Az előttünk álló négy évben szeretném, ha olyan erősségű tornász társadalom állna össze Magyarországon, amely 15-20 évig meghatározó sikereket ér majd el ebben a gyönyörű sportágban” – mondta Magyar Zoltán.

Az „Amiről még nem meséltem” sorozatban Magyar Zoltán volt a 10. vendég. Korábban dr. Hegedűs Csaba, Kammerer Zoltán, Igaly Diána, Szuper Levente, Jakabfi Zsanett, Imre Géza, Törökgyörgy Melinda, Vajda Attila és Balzsay Károly volt a sportos beszélgetős est vendége.

Szöveg: Bányász Árpád