MikuLÁSS – így futottunk mi

MikuLÁSS_1December 6-án a Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete (LÁSS) szervezésében került sor a III. Jótékonysági Mikuláss Futásra. Idén közel 700-an futottak, köztük a Magyar Színház színművésze, Tóth Sándor és a színház audionarrátora, Tóth Cecília.

Az eseményről Németh Orsolya – maga is látássérült – a következő lelkes sorokban számolt be FB-oldalán: “Vasárnap reggel negyed tízkor érkeztünk meg a Margitszigeti Atlétikai Centrumba. Már ekkor is nagy volt a nyüzsgés és forralt bor illat lengte be a versenyközpontot, így a rajtcsomagjaink megszerzése után el is kortyolgattunk belőle fél pohárral. A héten kiderült, hogy az én futótársam ezúttal nem Bolfán Évi lesz, hanem Tóth Sándor, a Pesti Magyar Színház színésze.

Kicsivel 11:00 óra után elrajtolt a mezőny, több százan futottunk körbe az atlétikai centrum 400 méteres belső pályáján, fejünkön csörgős Mikuláss-sapkával, majd irány a szigetkör! Mivel eléggé elől sikerült rajtolnunk, sok gondunk nem volt az előzéssel, úgyhogy szépen besoroltunk a rádiós műsorvezető, Rákóczi Feri mögé, és majdnem végig együtt tettük meg a kört. Útközben találkoztunk lelkes szurkolókkal, ránk köszöntek az állatkert lakói és egyre jobban szitált a köd. Igazi közösségi futás volt, ahol folyamatosan ment a csevegés, úgy tűnt, a többség tényleg nem a minél jobb időre hajt, hanem átadta magát a hangulatnak. Volt, aki babakocsival, más kutyával futott, és természetesen gyerekek is voltak a mezőnyben.

MikuLÁSS_2A befutónk jól sikerült, a végén még nyomtunk egy sprintet is, és bár időt nem mértünk, összességében elégedett voltam a teljesítményemmel. A célban a Mikulás formájú érem és a befutó csomag mellett süti is várt mindenkit. Átöltözés után jó lilahagymás zsíroskenyérrel és forró teával pótoltuk az elégetett kalóriákat és vártuk az eredményhirdetést. A látássérültek között a legjobbak Bereczki Nelli, Riczu Tomi és Orbán Szabi voltak, az esemény legfiatalabb résztvevője a kétéves és 9 hónapos Borsodi Csanád volt, a legidősebb futó pedig már 70 éves is elmúlt. Bár idén több látássérült futó teljesítette az egy vagy kétkörös távot, mint tavaly, szerintem jövőre még ennél is többen lehetnénk!”

MikuLÁSS_3