Nagy sikerrel zárult A muzsika hangja casting

2021. november 6-án, szombat délután került megrendezésre a Pesti Magyar Színházban a kimondottan gyermekek részére kiírt A muzsika hangja című előadásunk castingja, amelyet nagy érdeklődés övezett és ahol új felfedezettekkel gazdagodott a színház társulata.

A muzsika hangja, amely Maria Augusta Trapp ’The Trapp Family Singers’ elgondolása alapján készült, a színház egyik legismertebb produkciója, 2015-ben bemutatott premiere óta az egyik legtöbbet játszott és legtöbbet látogatott nagyszínpadi előadásunk. Zenéjét Richard Rodgers szerezte, a dalszöveg Oscar Hammerstein II munkája, a szövegkönyet pedig Howard Lindsay és Russel Crouse vetette papírra. Egy üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus történet szeretetről, családról, összetartásról és persze szerelemről.

Az előadásban a gyerekekre helyeződik az egyik központi szál, így az újonnan csatlakozó tagjaink igazi reflektorfénybe kerülhetnek. A casting során a jelentkezőknek két dalt kellett elénekelniük, valamint fontos szempont volt a színpadi kisugárzás is. A csatingon részt vett Magony Enikő, a darab korrepetitora, valamint Fekete Mária, a produkció zenei vezetője is.

Eperjes Károly, Jászai Mari- és Kossuth-díjas rendező munkáját legközelebb 2021. december 25-én és 26-án láthatja majd közönségünk, már a castingon felfedezett új szereplőinkkel.