Nők, erők és energiák – Ez a Naptárlányok a Magyar Színházban

Tim Firth: Naptárlányok című színdarabjának eseményei valóban megtörténtek a 2000-es évek elején és annyira valóságosak a szereplők, hogy akár el is jöhetnének a Magyar Színház premierjére, megnézni önmagukat.

Fontos pillanat színházunk életében, hogy neves vendégművészek társultak hozzánk, így Igó Éva, Hegyi Barbara, Tóth Enikő, Udvarias Anna, Bede-Fazekas Anna társulatunk tagjaival, Benkő Nórával és Soltész Bözsével együtt játssza el az angliai kisvárosban, Rylstone​-ban élő nőket, akik gyűjtést rendeznek azért, hogy a helyi kórház onkológiai osztályára a várakozóknak kanapét vehessenek. Ehhez azonban pénzre van szükségük. Az ötletük az, hogy az éves nőegyleti naptár unalmas tájképei helyett készíttetnének egy aktfotósat. Magukról. Ebből aztán világra szóló botrány lesz. Illetve lett.

Az évad első napján elkezdődtek a próbák. Deres Péter újrafordította a 2000-es évek elején játszódó igaz történetet, amely arra is példa, hogy micsoda erőt tudnak megmozdítani a nők, ha összefognak. Különösen az a korosztály, amelyik már túl van a fiatal évein, de maradt benne elég virtus, szeretet és ráadásul szexi. A történet igaz és magával ragadó. Bízunk a nőkben, a színésznői összefogásban.

Az előadáshoz valódi naptárat is készítünk az előadásban résztvevő színésznőkkel. A naptárak megvásárolhatók lesznek és a bevétellel a színház segíti az adománygyűjtést a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központja tornatermének és meditációs szobájának berendezéséhez.

A világhírű történet járt már Hollywoodban, és hamarosan a Magyar Színházban lesz látható. Az előadást Tallós Rita rendezi.