Operamese ajándékba

A Családok Éve programsorozat keretében újabb eseményre került sor a Magyar Színházban. Családtagjaik kíséretében olyan gyerekek élvezhették az egyik legnépszerűbb meseopera dallamait, akik nehezen, vagy sehogysem juthatnak el saját erőből színházi előadásra.

A Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ – amely a hetedik kerületben lakók számára szervez szociális alapon működő jóléti programokat – színházunk előadására, Humperdinck: Jancsi és Juliskájára hívta meg a kerület családjait. Szülők, nagyszülők két-három lurkóval érkeztek, hogy együtt élvezzék a meseoperát fiatal énekművészek tolmácsolásában. A részvételhez nem kellett más, mint regisztrálni és felmutatni a hetedik kerületi lakcímkártyát.
– Fantasztikus érzés volt úgy énekelni, hogy most még a szokottnál is többet adunk a nézőknek, hiszen meglehet, hogy sok gyereknek a tegnapi előadás volt az első színházi élménye – mondta el Baghi Viktória, a Vocalise énekesnője, az előadás egyik szereplője.
– Reméljük – tette hozzá Kiss Viktória, aki az előadásban Jancsi szerepét énekli -, hogy hamarosan sor kerül egy újabb ilyen előadásra, mert adni jó!