Rólunk

A színházpedagógiai műhelyünk fontossága és felelősségvállalása abban rejlik, hogy hiszünk a jövő generációjának formálásában, amelyben az egyén és az egyéni képességek kerülnek fókuszba közösségi, játékos viszonyrendszerben. A többnyire improvizációkon és jelenetalkotáson alapuló drámás formákkal inspiráljunk olyan képességeket, mint a kommunikáció, a kritikus gondolkodás, a kreativitás és az együttműködés.

Érték számunkra a sokszínűség, a családias jelleg, és a biztonságos tér megteremtése, amely olyan közösségi élményt biztosít, ahol minél több gondolat kap teret, hogy megismerjük önmagunkat és a világot melyben élünk.

Színházi nevelési programunk, a Dráma Labor, folyamatos növekedésével, 2016 óta mára már színházunk meghatározó területévé nőtte ki magát. Célunk, hogy a hozzánk érkező gyermek-és ifjúsági korosztályt az előadás élményén túl közös gondolkodásra és játékra hívjuk. Színházpedagógiai foglalkozásaink jelen korunk kihívásait, kérdéseit és témáit vetik fel. Az előadásokhoz kapcsolódó foglalkozások során az előadások után drámás és színházi eszközökkel, játékos formában dolgozzuk fel a látottakat a diákokkal.

A színházi nevelési tevékenységünkben az előadásokhoz kapcsolódó feldolgozó foglalkozásokon túl, 2022. márciusától műsorra tűzünk egy komplex színházi nevelési előadást (TIE – Theatre in Education) is. Témája a globális környezeti nehézségekkel és a fenntarthatósággal foglalkozik.

Fontosnak tartjuk, hogy a színházpedagógiai foglalkozásaink és projektjeink fókuszai és tanulási területei jól behatárolhatóak, értelmezhetőek és akár iskolai tanmenethez is kapcsolhatóak legyenek.

Feldolgozó foglalkozásainkat kétféle rendszerben kínáljuk, a színházban, közvetlenül az előadás után, valamint külső helyszínen, az adott csoport oktatási intézményébe ellátogatva.

A foglalkozásokat meghatározott korosztályoknak, évfolyamoknak osztályoknak, vagy egymást ismerő közösségeknek tervezzük és ajánljuk. Kérjük, a megjelölt korhatárokat vegyék figyelembe a jelentkezésnél!

A színház felelősségének tekinti, hogy láthatóvá, elérhetővé tegye előadásait látássérültek (gyerekek és felnőttek) számára is. Az akadálymentes Látható Láthatatlan speciális színházpedagógiai program sikeres indulása után célunk, hogy továbbra is biztosítani tudjuk az akadálymentes gyermekelőadásokhoz kapcsolódó feldolgozó drámafoglalkozásokat.

Programjainkat Háda Fruzsina színháznevelési szakember és Horváth Anna és Varga Fekete Kinga színművészek tervezik és vezetik.