Subicz Gábor zeneszerző Karády Katalinról

Subicz Gábor, az Ópiumkeringőben elhangzó Karády Katalin dalokat hangszerelte, és az előadás összekötő zenéit írta. Muzsikusként megihlette meg a nehéz sorsú filmcsillag története. Írásunban így vall erről.

“Karády fantasztikus nő lehetett, végtelen őserővel és egy kismadár törékenységével. A dalainak nagy részét már ismertem, egy jazzmuzsikus útját előbb-utóbb keresztezik ezek a dallamok. Viszont nagyon keveset tudtam a meghurcoltatásáról, megdöbbentett a kálváriája. Sokkal közelebb kerültem hozzá a kutatómunka során, izgalmas volt, ahogy lehámlik erről az ikonról a rengeteg réteg, amit a különböző korok és generációk terítettek rá. Egyrészt teljesen értelmetlenül tették tönkre, másrészt, amennyire látom, tipikusan az ember volt az embertelenségben, aki értelmes dolgokért küzdött egy olyan korban, amelyben ez egyáltalán nem volt evidencia.”

Jöjjön el és hallgassa meg Subicz Gábor és a Modern Art Orchestra hogyan dolgozták össze a színházi előadást egyetlen nagy jazzkoncertté. Ópiumkeringő – jazz-story Karády Katalinról február 15-étől a Magyar Színházban!