SZÍNHÁZAK ÉJSZAKÁJA – idén is itt leszünk!

Szeptember 21-én lesz a Színházak éjszakája – amely színházunkban mindig remek móka és rendkívül népszerű esemény. Az alábbiakban részletezett programokkal várjuk az érdeklődőket.
A karszalagok online vásárlásáért, további információkért és szeptember 9-től az előzetes helyfoglalásért kattintson ide

KAPUNYITÁS: 12.00

 

PIN:OKKIO – nyílt próba

12.30 – 13.30
13.30 – 14.30

Helyszín: Nagyszínpad

A Pinokkió vadonatúj feldolgozása: komolyabb és veszélyesebb, mint az eredeti. Geppetto szoftverfejlesztő, PIN:OKKIO pedig fabábu helyett robot, egy lassan a tudatára ébredő kisfiú, akivel megtörténik a 21. század meg­annyi kihívása: tévés tehetségkutató, high-tech kiállítás, hacker­támadás. A mai gyerekek már nem csibészek szeretnének lenni, hanem celebek, influenszerek, menő sztárok. Rengeteg új, csalogató kísértés éri őket, amelyért hazugságba keveredhet az ember és megszegheti az ígéretét. Van tétje a választásnak, és ezt a gyerekek nagyon is értik, ha megnézik a 21. századi show-vá álmodott PIN:OKKIO-t!
Az előadás nyílt próbáján Vidovszky György rendező és az aznapra kiírt színészek a nézők előtt sem tesznek mást, mint nap mint nap a próbákon – együtt gondolkodnak, elemzik a jelenetet és gyakorolják a megvalósítását. Az egyetlen különbség, hogy mindebbe most beleláthat – esetleg bele is kérdezhet – a NÉZŐ!

A programot audionarrációval, jelnyelvi tolmácsolással és a PHONAK ROGER rendszer használatával akadálymentesítjük.

 

Színházi mesterségek bemutatója

Kalandtúrára indulunk a színházban, ahol megismerhetjük az ügyelő, a súgó, a kellékes, az öltöztető, a hangosító, a világosító és a sminkes munkáját, valamint a kulisszatitkokat.
5 turnust indítunk, mindegyiket egy-egy színészünk vezeti, illetve társulatunk legrégebb óta itt dolgozó – és szinte itt élő – tagja. 

14.30 – 16.00 – Vezeti Horváth Anna, a Tündér Lala Írisz királynője.
15.00 – 16.30 – Vezeti Szűcs Sándor, az Utánképzés ittas vezetőknek házfelügyelője.
15.30 – 17.00 – Vezeti Soltész Bözse, a Harisnyás Pippi címszereplője.
16.00 – 17.30 – Vezeti Boda Jenő, társulatunk legrégebb óta itt dolgozó műszaki munkatársa.
18.00 – 19.30 – Vezeti Tóth Éva, a Tündér Lala igazságügyi minisztere, Jusztin megformálója.

Helyszín: Nagyszínpad

FIGYELEM! Egy túra másfél óráig tart.

 

A kincses sziget – tervbemutató beszélgetés

17.00 – 18.00

Helyszín: Nagyszínpad

Halasi Dániel rendezővel, Kovács Yvette Alida díszlet- és jelmeztervezővel, valamint Balázs András műszaki vezetővel beszélgetünk a készülő előadásról, beavatjuk a nézőket az előadás látványvilágának és a színpadi megvalósításnak a titkaiba. Sok-sok képpel és vetített anyaggal illusztráljuk a beszélgetést. A nézők kérdezhetnek!
A programot hallássérültek számára PHONAK ROGER rendszer használatával akadálymentesítjük.

 

Tom Sawyer női szemmel – avagy: miért szeretjük a rosszfiúkat? 

14.00 – 15.00

Helyszín: Próbaterem

Aki egyszer is olvasta, soha nem felejti el Tom Sawyer-t. A helyes, nagyszájú, kedves srácot mindenki a szívébe zárja, különösen Becky Thatcher, aki ott áll kitartóan Tom mellett. A gyerekkori szerelem mesébe illő, pirosló fülű emléke végigkíséri őt egész életén át. Becky Thatcher megbékélt a múlttal, megbocsátotta a bántásokat, kisimogatta a gyűrődéseket az emlékein… most élete titkát osztja meg a közönséggel.  
Varga Éva rendezővel és az előadásban szereplő művészekkel, Závory Andreával, Ruszina Szabolccsal és Csíky Csongor Ábellel a készülő premier díszletében beszélget Sándor Erzsi.

 

HOLNAPELŐTT – nyílt próba

15.00 – 16.00

Helyszín: Sinkovits Imre Színpad

Egy apokaliptikus világban az ismerősből idegen lesz, az idegenből ismerős; senki nem az, akinek látszik, és nem lehet tudni, hogyan biztonságosabb: szabadon vagy bezárva.
Meddig lehet elhitetni két fiatallal azt, hogy az ő érdekükben történik minden, de nélkülük? Eljön-e az a pillanat, amikor érteni is akarnak? Mi az ára, és ki fizeti meg? A zárt ajtók adta biztonság börtönné válik, ha az ember tudja, volt egy világ, amit szabadon volt jó szeretni. Ha van még az a világ, akkor menni kell, ha nincsen, akkor… de vajon tényleg nincs?

Az ETC (Európai Színházi Konvenció) pályázata keretében új magyar darab született. Horváth Illés rendező nyílt próbát tart Gémes Antos, Csiby Gergely és Kovács Panka közreműködésével.

 

VAKLÁRMA

16.00 – 17.00

Helyszín: Sinkovits Imre Színpad

Koncert és érzékenyítés gimnazistáknak Juhász Tomi látássérült énekessel.

 

Együtt lesz jó

13.45 – 14.15 
14.30 – 15.00

Helyszín: Szalon

Legyél te is audionarrátor vagy jeltolmács! – akadálymentesítési leckék kezdőknek és haladóknak Tóth Cecília audionarrátor és Takács Erika jelnyelvi tolmács vezetésével.

 

Szövegösszemondó próba

15.00 – 17.30

Helyszín: Szalon

Társulatunk tagjai adják a végszót – persze a leírt szövegtől el lehet térni… Színészi fogadóóra, avagy színészsimogató percek – természetesen a közösségi médiába posztolt képeknek sem vagyunk ellenségei!

15.00 órától Pavletits Béla, Telekes Péter és Tóth János Gergely várja a nézőket.

15.45-től Sirkó Eszter , Benkő Nóra és Tóth János Gergely partnere lehet.

16.30-tól pedig Kovács Panka, Csiby Gergely és Habodász István fogadja az érdeklődőket.

A következő előadásokból lehet jelenetet próbálni: Legyetek jók, ha tudtok!; Naptárlányok; Időfutár; Pinokkió; Tündér Lala; Rumini; Holnapelőtt.

 

PMSZ 2.0 – TECHNIKAI OK MIATT ELMARAD!