Új színházi formák és terek mutatkoznak be a Fiatal Európa Fesztiválon

A Pesti Magyar Színház Horváth János Antal – Horváth Illés – Deres Péter: HOLNAPELŐTT című előadásával szerepel a fesztiválon június 7-9 között, amelyhez író-olvasótalálkozó is társul a szakmai-és nagyközönség számára. Az előadás szereplői Gémes Antos, Kovács Panka és Kocsis Gábor.

Az  Európai Színházi Konvenció (ETC) által koordinált és az osztrák Schauspielhaus Graz rendezésében, a Fiatal Európa Fesztivál részeként megvalósuló ETC Young Europe III projekt előadásai június 7. és 13. között, online lesznek láthatóak. A projekt a színházra, mint az európai fiatalok központjára összpontosít, reflektálva a ma közönségének megerősítésére tett törekvésekre. 2017 és 2021 között kilenc ETC tagszínház hét új színházi szövegkönyvet és kilenc, eredeti kutatáson alapuló produkciót dolgozott ki az identitás, a düh, a demokrácia és az éghajlatváltozás témakörében. A létrejött új színdarabokat online mutatják be 2021. június 7–9. között, egy diszkurzív program kíséretében a fiatal és a szakmai közönség számára.

A fesztivál programokat a Fiatal Európai Dráma Hete részeként az Európai Unió Kreatív Európa programja társfinanszírozza.

Minden előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Egy kis ízelítő a stream előadásból: