“Vajon milyen az, amire azt mondják, lehetetlen”

KammererZoltán_indító
Fotó: Zsigmond László

Kammerer Zoltán ötödik olimpiájára készül, de eközben időt szánt arra, hogy a Magyar Színház közönségével ossza meg legjobb történeteit. Hagyományossá váló beszélgetéssorozatunkban ikonikus magyar sportolókat, olimpiai bajnokokat látunk vendégül. Sport a kultúra szentélyében, a színházban.

Az oldott hangulatú beszélgetésből megtudhattuk, hogy Kammerer Zoltán nem csak küzdeni képes, de showmannek sem utolsó: remek anekdotákban csillogtatta meg ellenállhatatlan humorát. Megtudtuk például, hogy amikor kajaknégyesük leghátul ülő tagja, Horváth Gábor eldicsekedett azzal, hogy őt még nem győzte le senki, csapattársai így replikáznak: ugyan Gábor, hiszen hárman is előtted érnek be a célba.

kammerer2
A kép forrása: www.mob.hu

Izgalmas volt az a történet is, hogyan lett az eredetileg focistának készülő Kammererből kajakos. A nővérét kísérte el egy edzésre, de előtte összevesztek, így testvére mindenképp meg akarta akadályozni, hogy kipróbálhassa a sportágat. Több sem kellett a Zoltánnak, kajakba pattant és azonnal befordult a stég alá a folyóba. Az edzés végén kérdezte, ki volt a legjobb aznap. Az edző így válaszolt: “Legjobb nem volt, de a legtöbb tapasztalatot te szerezted” – a sportágválasztás ezzel el is dőlt. A nézők pedig megtanulhatták, néha milyen apróságon múlhat, merre vezet az ember útja.

Kiderült Kammerer Zoltán legtitkosabb vágya is: kipróbálná, milyen a sportot abbahagyni, a testkontrollt elereszteni, mélyre merülni, hogy aztán egy év kihagyása után újra felküzdje magát a csúcsra… A sportoló azt vallja: “Kíváncsi vagyok, milyen az, amire azt mondják mások, hogy lehetetlen!”

Olimpikonnak lenni különleges küldetés – a győztesek nem csak a vetélytársakat, de önmagukat is legyőzik, ezért élettapasztalatuk, történeteik rendkívül tanulságosak. Ha kíváncsi Igaly Diana gondolataira, látogasson el február 1-jén a Magyar Színház Sinkovits színpadára, és kapcsolódjon be a beszélgetésbe az olimpiai bajnokkal!

_DSC7558
Kammerer Zoltán beszélgetőpartnereivel, Elbert Gáborral és Zalán Jánossal – Fotó: Zsigmond László