Vidéki Színházak Fesztiválja a Magyar Színházban

A Thália Színház szervezésében idén hetedik alkalommal megrendezett Vidéki Színházak Fesztiválja vendégségbe érkezik a Magyar Színházba, mi adunk ugyanis otthont a rangos eseménynek. Egy hét alatt nyolc előadás várja majd a közönséget szeptember 3-9. között

A Thália Színházban zajló felújítási munkálatok miatt idén ősszel a Magyar Színház fogadja be a fesztivált, amely jó alkalom arra, hogy a vidéki társulatok a budapesti közönséggel találkozzanak, párbeszéd alakuljon ki a művészek és a közönség, valamint a szakmabeliek között – mondta Zalán János, a Magyar Színház igazgatója a teátrumban rendezett sajtóeseményen.

Lantos Anikó fesztiváligazgató elmondta: hetedik alkalommal nyílik meg a Thália Színház évada a fesztivállal, amelyet mindig nagy érdeklődéssel és örömmel fogad a közönség; szebben nem is kezdődhetne a szezon, mint azzal, hogy bemutatjuk, milyen fantasztikus társulatok és produkciók láthatók az országban.

A sajtótájékoztató vendégei voltak: Varga Klári, a debreceni Csokonai Színház Három nővér előadásának Olgája, Herczeg Adrienn, aki a Pécsi Nemzeti Színház Veszedelmes viszonyok előadásában alakítja Merteuil Márkinét, és Kosik Anita, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház A név: Carmen előadásának címszereplője. A moderátor Mohácsi Szilvia volt.

A programot ezúttal is öttagú zsűri kíséri figyelemmel, akik a fesztivál díjait ítélik oda. A zsűri tagjai: Dobák Lívia dramaturg, Lackfi János író, költő, Tóth Auguszta színművész, Hábermann Jenő producer és Makk Zsuzsa közönségzsűri, a Mezei néző blog írója.